Historia

Som 6-åring fick jag min riktiga kontakt med grannens schäferhane Lord. Vi vart riktiga kompisar och han var en underbar hund. Jag ville förstås ha en egen schäfer men det blev en svart cockertik på min 9-årsdag. Hon blev tyvärr  tyvärr bara 4 år pga sjukdom. Jag ville nu ha en schäfer men mina föräldrar sa nej Det blev en Chow Chowtik  som jag körde Fäbodraget med  5 mil.

Två år senare fick jag min första schäfertik Mana som jag tävlade  Nybörjarspår med

Sedan köpte jag Aschoholms Elgai som jag tävlade i Seger Rapport med.

1971 köpte jag ytterligare en shäfertik vid namn Atacama "Atti". En ruiktig liten arbetsmyra. Hon vart Brukschampion innan hon fyllt 3 år. Hon blev även lydnads & brukschampion i både spår och rapport (11 cert!!!) och högre sök.. Atti kvalificerade sig till 3 SM och var som bäst 9:a i spårhundsgruppen. Atti fick två valpkullar (D & E kullen).
Donnatella "Donna" även hon blev lydnads och brukschampuion i spår och rapport. Hon erövrade 13 cert. Hon deltog på  3 SM i rapport och vann 1980 Rapporten på SM och blev årets bästa brukshund. Hon var även med på Nordiska Mästerskapen.
Demon var även han en framgångsrik schäfer från samma kull med Mats Nordin som ägare och förare.
I E-kullen fanns Ehlan. Han blev Brukschampion med över 30 cert & 6 cacib. han deltog på 6 SM 3:e plats med Tore Niemi som ägare och förare.

1980 registrerades Atacamas kennel efter min schäfertik Atacama Atti.

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.08 | 04:38

Eller om man kan boka en kommande jag är hundförare I hemvärnet med min gamla schäfer som jag tyvärr fick ta bort då hans höfter ej klarade trappor mm

...
18.08 | 04:35

Hej försökte skriva till er men gick ej jag undrar om ni har en långhårig rakryggad schäfer valp hane???

...
17.07 | 11:05

Hej!
Bor i skogen i Ådran Huddinge, är intresserad av en hanvalp av Unica. Mitt mål är att tävla i elit :) spår med en driven fin hanhund .

...
24.04 | 18:55

Hej
Undrar om ni ska ha ngn valpkull på cockerspaniel i sommar? Mvh Camilla

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS